Complexul Tenis Club Idu găzduieşte, de ieri şi până joi, 15 mai, o expoziţie dedicată sută la sută domeniului naval. Europort România a ajuns la cea de-a zecea ediţie şi este un eveniment de top din sectorul maritim, un eveniment care şi-a câştigat un mare prestigiu şi peste graniţe.

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) a fost cel care l-a întâmpinat la deschiderea oficială a Europort România 2014 şi pe ambasadorul Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, venit special la Constanţa pentru acest eveniment, şi asta pentru evenimentul este organizat de Ahoy Rotterdam, în cooperare cu CCINA Constanţa şi Ambasada Olandei la Bucureşti.

40 de companii
Aşa se face acum sunt în Mamaia 40 de companii din sectorul naval, din Olanda, România, Spania, Italia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Germania, Bulgaria, Danemarca şi Grecia, care prezintă cele mai noi produse şi servicii dedicate acestui sector. Mihai Daraban a precizat speră ca şi în anii următori această tradiţie şi numărul mare de participanţi fie păstrate.
Avem acum la Constanţa companii inovative în sectorul producţiei de piese de siguranţă în domeniul naval, companii specializate în proiectarea şi producţia de sisteme de dragare sau care produc cabluri navale şi offshore sau alimentatoarelor turbo, iar lista poate continua.
„Expoziţia este destinată în special pentru nave comerciale, industriale, mai puţin pentru nave de agrement. Noi venim cu soluţii pentru propulsia navelor şi pentru generarea de putere la bord, gen diesel-generatoare, prize de putere pe motoarele principale, instalaţii hidraulice. Avem toată partea de elice cu propulsor, partea de montaj pentru motoare şi începem acum lucrăm în colaborare cu o firmă foarte bună din domeniu, Fendercare Marine, pentru alte auxiliare de la nave, cum ar fi brâuri de protecţie, babale, ocheţi, sunt lucruri specializate pentru şantiere”, a precizat Bogdan Moise, director general al WaterMota, unul dintre participanţii la Europort România 2014. Potrivit acestuia, şantierele par să-şi revină şi se simte deja o revigorare a pieţei: „Scopul expoziţiei este găsim parteneri şi găsim proiecte noi. Da, nu a fost o perioadă foarte bună în ultima vreme, dar se pare încet, încet piaţa navală îşi revine. Au început fie câteva construcţii noi în România, şantierele par să-şi revină, au început lucreze ceva mai mult şi se simte puţin o revigorare a pieţei”.[…]

Sursa: “Cuget Liber

http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-europort-romania-2014-si-a-deschis-portile-217614