RotaChock reprezinta o solutie de aliniere foarte precisa a agregatelor de orice dimensiune, aplicabila in diferite sectoare de activitate, de la shipping la industria miniera si metalurgica, pana la industria petrochimica si sectorul transporturi.
Produsele RotaChock prezinta cateva avantaje de utilizare printre care:
1. Viteza de instalare
Un echipament montat pe RotaChock poate fi aliniat sau realiniat si fixat in mai putin de o zi. Folosirea rasinilor necesita cel putin trei zile pana la intrarea in lucru a echipamentului, iar folosirea lainelor implica timp si costuri suplimentar de productie.
2. Suprafata de contact optima
RotaChock include o suprafata de contact sferica ce asigura cea mai buna suprafata de contact, in cazul in care fundatia si brachetii de montaj ai utilajului nu sunt perfect paraleli. Datorita faptului ca montantii RotaChock sunt reglabili pe inaltime si in coroborare cu suprafata de contact sferica se elimina posibilitatea aparitiei fenomenului numit „picior moale” – „soft foot”. Acest fenomen are loc atunci cand echipamentul se sprijina cu aceeasi forta pe toti brachetii de montaj.
3. Orice forta de strangere
RotaChock se comporta ca o laina solida din otel. Suruburile de fixare pot fi stranse cu orice forta dorita. In cazul rasinilor forta maxima admisa este de 3.5 N/mm2.